Vänskap

Adam har skrivit och ställt en hel del frågor om vänskap.
Ja, det där är ju ett klurigt och snårigt område, hör ni. Till att börja med måste man kanske besvara frågan ”vad är vänskap?”

Ja, vad ÄR vänskap, egentligen?

Vänskap är någonting fint, något man måste vårda och vara rädd om. Annars kan vänskapen bli till något som inte är så fint, men mer om det senare.
En vän har man för livet om man har tur. Då följer det naturligt att kommunikation är av största vikt. Det här kan tyckas självklart och vi pratar ofta om det när det gäller kärleksförhållanden - men även i ett vänskapsförhållande är kommunikation A och O. Har man sagt A får man säga O, helt enkelt.
Jag tycker också att ärlighet, vänner emellan, är o e r h ö r t viktigt. Det ingår faktiskt i de tre förhållande-V:na som är Väsentligt, Viktigt och Varsamt. Följer man de här tre V:na så kommer man ganska långt, faktiskt.
Dem har jag kommit på själv. Men nu ska vi ju inte prata om mig.

Adam, din vän betyder mycket för dig, skriver du.
Då kanske det kan vara roligt om ni gör saker tillsammans, på det sätt som du beskriver? Du kanske inte ska vara för snål med dig själv? Och vill han stoppa fingret i dig - ja, det kanske är det som krävs för att du ska fortsätta få presenter?

Kort sagt: var glad och nöjd för vet du vad? En björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som vi lever här!

/B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0